Dzisiaj jest .
Aktualności › KONKURS

 Konkurs!!!

            Zapraszam wszystkich uczniów Technikum Gastronomicznego do udziału w ogólnopolskim ,,Konkursie Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności”

Chętnych proszę o zgłoszenie się do nauczycieli uczących praktycznych przedmiotów zawodowych najpóźniej do 12 listopada 2023r. 

Konkurs odbędzie się :

I etap – szkolny 16 listopada 2023r

II etap – finałowy 7 grudnia 2023r.

Uroczystość wręczenia nagród laureatom 7 grudnia 2023r. 

Zakres tematyczny:

1.     Pojęcia: jakość, bezpieczeństwo, autentyczność żywności, bezpieczeństwo żywnościowe, identyfikowalność.

2.     Znakowanie produktów żywnościowych – informację przedstawione na etykietach,

3.     Substancje dodatkowe stosowane w produkcji żywności – rodzaje, funkcje, bezpieczeństwo.

4.     Fałszowanie żywności.

5.     Zanieczyszczenia żywności; chemiczne, fizyczne, biologiczne; rodzaje, metody, wykrywania, dopuszczalne poziomy.

6.     Żywność ekologiczna – uwarunkowania prawne, proces certyfikacji, kontrola.

7.     Żywność genetycznie modyfikowana.

8.     Urzędowa kontrola jakości.

9.     System HACCP, GMP, GHP.

10.  System zarządzania wg ISO 22000.

 

Organizator:

Akademia Łomżyńska

Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych.

Zapraszam do udziału w Konkursie.

Anna Piotrowicz-Karp

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.