Dzisiaj jest .

Warsztaty w Villa Intrata

 

W środę 28.11.2018 klasa 2 TG gościła w restauracji Villa Intrata. Uczestniczyliśmy  w warsztatach kulinarnych „W staropolskiej kuchni” prowadzonych przez kucharzy tamtejszej restauracji.

Warto zaznaczyć że na 2 dni przed naszą wizytą odbyła się premiera piątej edycji Żółtego Przewodnika kulinarnego o francuskim rodowodzie – Gault&Millau, na gali tej Pan Maciej Nowicki – szef kuchni Villa Intrata został uhonorowany nagrodą w kategorii Szef Kuchni Tradycyjnej!

Kucharze ze Skłodowskiej przygotowali dla siebie posiłek składający się z następujących dań:

1.      Puree z kalafiora z dodatkiem kremowej śmietanki i przypraw

2.       Sałatka z liści brukselki z klasycznym vinegretem na bazie gorczycy

3.       Pstrąg pieczony pod słoną pierzynką z piany białek jaj, faszerowany imbirem, pietruszką, czosnkiem i rozmarynem

4.      Jarmuż  blanszowany podsmażony z kasztanami jadalnymi

5.      Największym zaskoczeniem był dla nas smak tortu z kiszonej kapusty, podanego na kruchym cieście,  z dodatkiem cynamonu.

6.      Na deser przygotowaliśmy pierniczki z czekoladą i pistacjami podane w towarzystwie konfitury pigwowej! Pycha!

Wrażenia smakowe niezapomniane i wizualne niezapomniane!

Zapraszamy do galerii!

 

1





GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest





Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.