Dzisiaj jest .
Aktualności › „KNOW HOW” pracy kelnera

„KNOW HOW” pracy kelnera

Poznanie w praktyce części ekspedycyjno – handlowej lokalnych zakładów gastronomicznych to forma realizacji podstawy programowej w zawodzie kelner. Grupa uczniów z klasy I Technik usług kelnerskich pod opieką nauczyciela Bogusławy Pawelskiej -Kozon miała możliwość konfrontacji zawodowej wiedzy teoretycznej i praktycznej podczas zwiedzania wyszkowskich lokali gastronomicznych: Baru Popularnego, Kawiarni Yummie oraz Baru orientalnego Bao Diep. Młodzież poznała układ funkcjonalny zakładów, aranżację wnętrz oraz miała przyjemność uczestniczenia w spotkaniu z managerem Bao Diep – Damianem Krzeczkowskim, notabene absolwentem Skłodowskiej. To była niezwykle ciekawa lekcja podczas której uczniowie pogłebili swą wiedzę o zawodzie kelnera, poznali specyfikę pracy w tym zawodzie oraz dowiedzieli się jakie cechy charakteru powinien posiadać idealny kelner. Pan Damian przedstawił uczniom własną ścieżkę kariery oraz podzielił się licznymi wskazówkami, które na pewno warto wziąć pod uwagę myśląc poważnie o pracy w tym zawodzie.

 

GALERIA ZDJĘĆ
Przejdź do Galerii
Ostatnio dodane:
photo_newest
Copyright © 2018 by Zespół Szkół nr 1 w Wyszkowie.

Zamknij Strona stosuje tzw. cookies przede wszystkim aby ułatwić korzystanie z witryny. Użytkownicy serwisu mogą samodzielnie zarządzać plikami cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych plików cookies.