„KNOW HOW” pracy kelnera
Poznanie w praktyce części ekspedycyjno – handlowej lokalnych zakładów gastronomicznych to forma realizacji podstawy programowej w zawodzie kelner. Grupa uczniów z klasy I Technik usług kelnerskich pod opieką nauczyciela Bogusławy Pawelskiej -Kozon miała możliwość konfrontacji zawodowej wiedzy teoretycznej i praktycznej podczas zwiedzania wyszkowskich lokali gastronomicznych: Baru Popularnego, Kawiarni Yummie oraz Baru orientalnego Bao Diep. Młodzież poznała układ funkcjonalny zakładów, aranżację wnętrz oraz miała przyjemność uczestniczenia w spotkaniu z managerem Bao Diep – Damianem Krzeczkowskim, notabene absolwentem Skłodowskiej. To była niezwykle ciekawa lekcja podczas której uczniowie pogłebili swą wiedzę o zawodzie kelnera, poznali specyfikę pracy w tym zawodzie oraz dowiedzieli się jakie cechy charakteru powinien posiadać idealny kelner. Pan Damian przedstawił uczniom własną ścieżkę kariery oraz podzielił się licznymi wskazówkami, które na pewno warto wziąć pod uwagę myśląc poważnie o pracy w tym zawodzie.
|